Hotel AX

Hotel AX tulee osaksi Strawberryä, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista hotelliyhtiöistä
KÄMP COLLECTION HOTELS 2023-10-30

Hiljattain Finland's Leading Design Hotel 2023 -palkinnolla palkittu Suomen johtava taide- ja kulttuurihotelli Hotel AX liittyy osaksi Petter Stordalenin kasvavaa hotelliperhettä.

Taide- ja kulttuurihotelli AX:n rakentaminen aloitettiin vuonna 2019 ja vuonna 2022 ensimmäiset vieraat toivotettiin tervetulleiksi Suomen ensimmäiseen elämykselliseen taidehotelliin, jota tuolloin operoi Primehotels. Tämä uniikki hotelli kehitettiin yhteistyössä tunnetuimpien suomalaisten nykytaiteilijoiden kanssa, luoden ympäristön, jonka tavoitteena on olla portti Helsingin taidemaailmaan. Hotelli on ollut sen ensimmäisestä päivästä lähtien tervetullut ja arvostettu lisä Suomen hotellitarjontaan sekä tärkeä osa uuden ja vilkkaan Jätkäsaaren kaupunginosan luomista. Hiljattain hotelli sai myös palkinnon Finland's Leading Design Hotel 2023 World Travel Awards -kilpailussa.

- On mahtavaa, että laajennamme Pohjoismaista hotellisalkkuamme Hotel AX:lla. Hotelli on täysin ainutlaatuinen, luotu lämmöllä ja sitoutumisella. Tuntuu myös erityisen hyvältä, että jatkamme kasvuamme Suomessa juuri Jätkäsaaressa. Sieltähän kaikki alun perin alkoi! Jätkäsaari ja Hotel AX sijaitsevat kasvavan Helsingin sydämessä, täydellisellä paikalla
Strawberrylle, sanoo Strawberry-yhtiön omistaja Petter Stordalen.


Kaupan myötä 173 huoneen hotelli ravintolalla, baarilla ja tapahtumatiloilla siirtyy Strawberrylle 1. marraskuuta. Vuokrasopimus on voimassa 20 vuotta kiinteistön omistajan Terrieri Kiinteistöt Lp:n kanssa, osana S-Bank Fund Management Ltd:n hallinnoimaa sijoitusrahastoa.

- Vuokrasopimuksen myötä luomme yhdessä Strawberryn kanssa edellytykset jatkaa Hotel AX:n ja Jätkäsaaren alueen menestyksekästä kehittämistä. Kun hotelli on osa suurta pohjoismaista hotellisalkkua, on meidän myös mahdollisuus laajentaa liiketoimintaa suuremmalle maantieteelliselle alueelle, sanoo rahastonhoitaja Eero Ojala, S-Bank Fund Management Ltd.


Ostamalla Hotel AX:n toiminnan Strawberryn kasvava hotelliportfolio Suomessa koostuu neljästätoista hotellista. Kesällä 2024 toimintaa laajennetaan edelleen Helsinki-Vantaan lentokentälle Comfort Hotel Helsinki Airportilla ja Clarion Hotel Helsinki Airportilla.


- Tehtävämme Strawberrynä on tarjota pohjoismaisille matkailijoille unohtumattomia kokemuksia. Uskon, että Hotel AX:n ja kahden uuden lentokenttähotellimme myötä näytämme viimeistään monipuolisuutemme ja sen, että meillä todella on tarjota jotain ainutlaatuista jokaiselle, sanoo Strawberry Finlandin COO Erika Ehrnrooth.

Hotelli AX:n henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan vanhoina työntekijöinä Strawberrylle. Samoin hotellin varaukset siirtyvät automaattisesti uudelle omistajalle. Hotelli AX liittyy osaksi Strawberryn itsenäisten hotellien Nordic Hotels & Resorts -salkkua, joka sisältää joitain Pohjoismaiden merkittävimmistä hotelleista, kuten Hotel Kämp, Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge ja Sommerro.