Näin suomalainen valitsee hotellihuoneen: hinta, runsas aamiainen, hyvä sijainti, yörauha ja wifi

Hotellihuoneen näkymä on tärkeämpää kuin hissin läheisyys
KÄMP COLLECTION HOTELS 2019-08-28

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan Klaus K Hotellin teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä hotelliyö on loman kohokohta. Yli 60 prosenttia vastaajista odottaa lomallaan hotelliyöpymistä ja haluaa silloin nukkua yönsä rauhassa. Suomalaisista 68 prosenttia luottaa ketjuhotelliin ja arvostaa hotellivalinnassaan runsasta aamiaista. Hotellin rauhallinen sijainti ja hiljainen huone ovat valintakriteerien kärkikolmikossa, tärkein valintaperuste on hinta. Hotelliyöpyjälle oleellista on myös hotellin keskeinen sijainti, samoin hyvä ravintolatarjonta hotellin lähiympäristössä. Viiden tärkeimmän valintaperusteen listalle mahtuu vielä hotellin langaton ja ilmainen wifi-verkko. Joka viides vastaaja on sitä mieltä, että huonekoolla ei ole niin väliä. Vain viisi prosenttia vastaajista haluaa rehkiä hotellin kuntosalilla ja kertoo sen vaikuttavan hotellin valintaan. Yli puolet vastaajista hyväksyy hotellissa tapahtuvat kunnostustyöt. Muun muassa nämä tiedot selviävät Klaus K Hotellin heinäkuussa 2019 teettämän kyselytutkimuksen tuloksista. Kyselyyn vastasi 1000 suomalaista.

Suomalaisista 40 prosenttia yöpyy lomallaan hotellissa 1–2 kertaan vuodessa kotimaassa tai ulkomailla. Joka viides mies kertoo majoittuvansa lomallaan hotellihuoneessa yksin. Naisista 15 prosenttia kertoo lomalla jakavansa hotellihuoneen ystävän kanssa.

Kolmannekselle vastaajista ilmainen wifi on yksi hotellivalintaan vaikuttavista tekijöistä. Kolme viidestä vastaajasta pitää hotelliketjun hotellia luotettavampana vaihtoehtona. Huoneen koolla ei ole niin väliä. Vastaajista vain 20 prosenttia antoi huonekoolle painoarvoa hotellin valinnassa. Jos oma mielikuva huoneen koosta ei kuitenkaan vastaa todellisuutta, joka kolmas jättää palaamatta hotelliin.

­– Hotellihuoneen sijainti ylemmissä kerroksissa on melko tärkeää tai tärkeää lähes puolelle vastaajista, kun alempi huonekerros on tärkeä lähes joka viidennelle. Suomessa on alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulla tai Oulussa asuvat huoneen varaajat viihtyvät alakerroksissa. Turusta ja Tampereelta tulevat haluavat katsella ympärilleen ylemmistä huonekerroksista. Huone käytävän päässä on haluttu, sillä rauhalliset päätyhuoneet miellyttävät reippaasti yli puolta vastaajista, kertoo Klaus K Hotellin hotelli- ja markkinointipäällikkö Tero Thynell.

Hotellihuoneen näkymä on tärkeämpää kuin hissin läheisyys

Yksi yöpyjien mielipiteitä jakava asia on huoneen sijainti suhteessa hissin läheisyyteen. Vain kymmenen prosenttia kyselyn vastaajista pitää tärkeänä, että hissiltä on lyhyt matka huoneeseen. Naiset arvostavat hissin läheisyyttä hienoisesti enemmän kuin miehet. Varauloskäynnin läheisyyteen ei ole tunkua. Alle kymmenen prosenttia vastaajista pitää tärkeänä, että huone sijaitsee varauloskäynnin läheisyydessä.

– Moni hotellivieras pohtii myös haluaako huoneen sisäpihan vai kadun puolelta. Kyselyn perusteella huone kadulle päin on erittäin tärkeä joka kolmannelle ja sen lisäksi yli 70 prosenttia haluaa ikkunoista mukavat näkymät, kertoo Thynell.

Takaisin tullaan, kun yöllä on hiljaista ja huone on siisti

Huoneeseen kantautuvat öiset äänet ovat selvästi herkkä asia monelle hotelliasujalle. Kolme neljästä ei palaisi hotelliin uudelleen tultuaan häirityksi yöaikaan. Päivän aikana kuuluvista äänistä ei olla niin harmissaan, kolme neljästä kestää sen. Huoneen siisteys on suomalaiselle kriittistä. Lähes yhdeksänkymmentä prosenttia vastaajista pitää huoneen siisteystasoa oleellisena tekijänä, kun miettii palaako hotelliin uudelleen vai ei.

– Suomalainen näyttäisi kuitenkin palaavan samaan hotelliin uudelleen, sillä kolmannes kertoo aiempien kokemusten vaikuttavan lomahotellin uudelleenvalintaan. Huoneen sisustus on iso asia. Kun hotellihuoneen sisustus miellyttää silmää, joka viides kertoo, että voisi majoittua hotelliin uudelleen.

–  Yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että remonttityöt hotellin sisällä eivät häiritse heidän vierailuaan. Tämä on ilahduttava tieto, sillä mekin aloitamme oman hotellimme huoneuudistuksen suunnittelun. Selvitämme syksyn aikana hotellivieraiden toiveita ja tarpeita esimerkiksi erilaisin kyselyin, Klaus K:n Tero Thynell paljastaa lopuksi.

­

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan Klaus K Hotellin heinäkuussa 2019 teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1000 suomalaista, joista 49 prosenttia oli miehiä ja 51 prosenttia naisia.

Lisätiedot:

Tero Thynell
Klaus K Hotelli, hotelli- ja markkinointipäällikkö
P. 040 354 8182
tero.thynell@klauskhotel.com