Kämp Collection Hotelsin kauppa viimeistelty - “Haluan Helsinkiin vielä 2000 hotellihuonetta lisää”

KÄMP COLLECTION HOTELS 2019-10-10

Elokuussa julkistettu Kämp Collection Hotelsin myynti norjalaiselle Nordic Choice Hotelsille on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Yrityskauppa viimeisteltiin 9.10.2019, jolloin omistajuus siirtyi Capmanin hallitsemilta rahastoilta Nordic Choice Hotelsille. Uuden omistajan tavoitteena on luoda Helsinkiin runsaasti lisää hotellitarjontaa.

“Unelmani siitä, että saisin olla osa Kämpin tulevaisuutta, on toteutunut. Kämp ja Nordic Choice Hotels ovat nyt tiimi ja olen varma siitä, että tämä on hienon yhteisen matkan alku”, sanoo Nordic Choice Hotelsin perustaja ja Kämpin uusi omistaja Petter A. Stordalen.

Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtajan Laura Tarkan mukaan yhteistyö uuden omistajan kanssa on lähtenyt sujuvasti käyntiin ja yritysten arvopohjat ovat osoittautuneet hyvin yhteneväisiksi. Tarkka kertoo, että uusi omistaja tarjoaa myös muskeleita kehittää yrityksen palveluita uudella tavalla.

“Haluamme nostaa luksuskokemusta vielä entisestään ja esimerkiksi Brasserie Kämp ja Kämp Bar sekä Klaus K Hotel tullaan remontoimaan”, kertoo Tarkka.

Yrityskaupan kohteena ollut Kämp Collection Hotels tunnetaan luksushotelleistaan, mutta Nordic Choice Hospitality Group tulee tarjoamaan Suomessa majoituspalveluita edullisesta majoituksesta korkeatasoisiin hotellipalveluihin. Syyskuussa Stordalen ilmoitti yrityksen avaavan Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen Suomen suurimman, yli 700 huonetta sisältävän, hotellikokonaisuuden. Hotelli on tarkoitus avata vuonna 2023, ja sen rakennusbudjetti on yli 120 miljoonaa euroa.

Stordalen näkee Helsingissä suurta majoitusalan kasvupotentiaalia.

“Tämä kaikki on vasta alkua! Tavoitteenani on saavuttaa 25-30 prosentin markkinaosuus kaikkien pohjoismaiden pääkaupungeista. Haluan Helsinkiin vielä 2000 hotellihuonetta lisää. Helsingin kasvumahdollisuudet matkailukohteena ovat erinomaiset, ja olen aidosti onnellinen siitä, että omistan täältä näin uskomattoman upeita hotelleja”, sanoo Stordalen.

Kämp Collection Hotels -yrityskaupan myötä Nordic Choice Hospitality Group omistaa yhteensä yli 200 hotellia pohjoismaissa. Toimitusjohtaja Laura Tarkka toteaa, että omistuspohja helpottaa myös matkailevien asiakkaiden elämää.

“Olemme osa suurta perhettä, ja jos ihminen rakastaa meitä Helsingissä, niin hänelle on tarjolla erinomaisia vaihtoehtoja muissakin pohjoismaissa. Tämä toimii tietenkin myös toisin päin, eli muissa pohjoismaissa matkaavat löytävät mahdollisesti myös meidän palvelumme helpommin.”

Nordic Choice Hotels (ml. Kämp Collection Hotels):

Omistajat: Petter A Stordalen, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen and Jakob A. Stordalen.
Nordic Choice Hotelsin toimitusjohtaja: Torgeir Silseth.
Toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Latviassa ja Liettuassa.
Hotelleja: yli 200
Hotelliketjut: Clarion Hotel, Quality Hotel, Comfort Hotel ja Clarion Collection.
Itsenäisiä hotelleja: 38
Hotelleja Suomessa: Clarion Hotel Helsinki, Clarion Hotel Helsinki Airport, F6, Hotel Kämp, Hotel Lilla Roberts, Hotel Haven, GLO Hotel Airport, Hotel St. George, Klaus K Hotel, Hotel Fabian, GLO Hotel Kluuvi, GLO Hotel Art, GLO Hotel Sello.
Rakennushankkeet Suomessa: 2 uutta hotellia Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä Keilarannassa Espoossa