Kippiksen tarina

KÄMP COLLECTION HOTELS 2018-07-11

Kippis-sanan synnystä on monta tarinaa. Tämä on yksi niistä. 

Suomessa ei ollut viikinkejä, mutta suomalaiset olivat innokkaita laivanrakentajia 1000-luvulla. Suomalaiset olivat kovia tekemään töitä, mutta sitäkin kovempia juomaan. Ja juomatavat veivät suomalaisten käytöstavat barbaarien tasolle. Jotkut kutsuivat noihin aikoihin Itämertakin Mare Barbariumiksi. 

Kun ensimmäinen ryhmä suomalaisia laivanrakentajia rantautui Englannin maaperälle, he etsivät ensitöikseen paikan, josta saisi juotavaa. Eikä aikaakaan, kun he olivat juoneet itsensä ongelmiin. Paikallinen baarimikko lupasi tarjota suomalaisille lisää juotavaa vain sillä ehdolla, että he lupaavat olla rauhassa. ”Keep peace on earth”, baarimikon kerrotaan pyydelleen suomalaisilta. Keep peace toistelivat suomalaiset toisilleen ja pian nuo kaksi sanaa lyhenivät heidän suissaan muotoon kippis. Noista päivistä lähtien suomalaiset ovatkin olleet rauhaa rakastavaa kansaa. Kippis!

Nostetaan siis kesämaljat ihan rauhassa! Virallisen Keep Peace -drinkin voit nauttia Kämp Collection Hotelsin baareissa: Kämp Bar, Wintergarden, Lilla e, THE Tray, Bar Haven ja Klaus K Bar & Lounge.