Nordic Choice Hotels esittelee ensimmäisenä omien asiakkaidensa avulla toteutettavan Safe Stay-turvallisuussertifikaatin

Nordic Choice Hotels on sitoutunut yhdessä Chosen-ohjelmaan valittujen asiakkaidensa kanssa raportoimaan Covid-19 tartuntojen torjuntatoimenpiteistä hotelleissaan kaikkialla Pohjoismaissa. Arvioinnit tullaan julkaisemaan Nordic Choicen kotisivuilla säännöllisesti.
KÄMP COLLECTION HOTELS 2021-05-05

Kun pandemiasta tuli tosiasia keväällä 2020, Nordic Choice Hotels otti heti käyttöön tartuntojen torjuntatoimet kaikissa hotelleissaan. Tämä laaja työ sai nimekseen Safe Stay. Turvallisuus on aina ollut osa yrityksen DNA:ta, mutta uudessa tilanteessa yritys kysyi itseltään, kuka pystyisi parhaiten arvioimaan turvallisuuden kokemusta hotellissa pandemian aikana. Vastaus oli selkeä: "Muiden vieraiden palaute ja arviot". Tällöin syntyi ajatus siitä, että yritys rekrytoisi vieraitaan arvioimaan hotelliensa turvallisuustoimia. Nordic Choice Hotelsin sertifiointi-ohjelman nimeksi tuli “The Chosen by Nordic Choice Hotels”.


Onnistunut rekrytointi

Löytääkseen tehtävään mahdollisimman motivoituneet ja sitoutuneet tarkastajat, otti hotellikonserni yhteyttä vieraisiinsa jäsenohjelmansa Nordic Choice Clubin ja sosiaalisen median kautta. Viime kesän menestyksekkään kokeilun jälkeen syksyllä 2020 aloitettiin tarkastajien rekrytointi. Sen tuloksena ohjelmaan haki yhteensä 500 hakijaa, joista 200 valittiin mukaan The Chosen by Nordic Choice Hotels -ohjelmaa.

– Ensisijainen tehtävämme on tarjota vieraillemme turvallisia kokemuksia, tämä on aina ollut toimintamme keskiössä, mutta luonnollisesti siitä on tullut kaikkein tärkein prioriteettimme pandemian aikana. Muiden sertifiointi yhteistöiden - kuten ISO: n ja Det Norske Veritasin lisäksi - käynnistämme oman Safe Stay -arviointimme. Sen avulla lisäämme toimintamme avoimuutta ja luotettavuutta ja teemme ne näkyviksi muille vieraille, kertoo Torgeir Silseth, Nordic Choice Hotelsin toimitusjohtaja.

Tarkastajat kirjautuvat hotelliin sisään tavalliseen tapaan, ilmoittamatta etukäteen, että heillä on erityinen tehtävä vierailunsa aikana. Todellisina salaisina agentteina he vastaavat yli sataan kysymykseen siitä, miten he kokevat Safe Stay -toimenpiteemme hotellivierailunsa aikana. Hotellit saavat tiedon vierailusta vasta tarkastajien uloskirjautumisen jälkeen, kun tarkastaja lähettää hotellille perusteellisen raportin. Raportissa tuodaan esiin puutteet, joilla hotellista voidaan tehdä entistäkin turvallisempi, mutta annetaan palautetta myös toimenpiteistä, jotka ovat erityisen onnistuneita turvallisuuden varmistamiseksi.


Kaikille hotelleille Safe Stay -turvallisuusluokitus

Jokainen, joka tekee varauksen Nordic Choice Hotels -sivustolla, voi ohjelman ansiosta nähdä hotellin Safe Stay -luokituksen. Jo tälläkin hetkellä kaikille hotellin vierailijoille lähetetään vierailun päätteeksi turvallisuustoimenpiteisiin liittyvä kysely. Tämän lisäksi Chosen by Nordic Hotels -tarkastajien tulokset näkyvät niissä hotelleissa, joissa tarkastajia on käynyt siihen mennessä.

Yhteensä yli 200 tarkastusta on jo suoritettu, joista 130 on tähän mennessä tehty vuonna 2021. Vuoden 2021 loppuun mennessä Nordic Choice Hotels ennakoi saavansa yli 1000 palautetta vierailevilta tarkastajiltaan. Nordic Choiceen yli 200 hotellia ja yrityksen tavoitteena on, että tarkastajia vierailee jokaisessa hotellissa jopa kuusi kertaa vuodessa.

– Se, että saamme näin suuren määrän palautetta siitä, mitä voimme tehdä jatkossa entistä paremmin ja mitä jo teemme hyvin turvallisen hotellikokemuksen varmistamiseksi, on win-win sekä vieraille että työntekijöille. Jatkossa uskomme, että Safe Stay -arvioinnit ovat erityisen tärkeitä kansainvälisille matkustajille, jotka haluavat vahvistuksen siitä, että hotellit toimivat mahdollisimman tehokkaasti estääkseen tartuntoja. Tehtävään valittujen tarkastajien avulla aikaansaatu sertifiointi auttaa varmistamaan turvallisen kokemuksen tuleville vieraille ja turvallisen työpäivän työntekijöillemme, Silseth toteaa.


Hae tarkastajaksi Chosen by Nordic Hotels -ohjelmaan tästä.


Lehdistön yhteyshenkilöt:


Bettina Flatland

Director of Communications
+47 975 98 000


Geir Økland

Senior Communications Advisor
Nordic Choice Hotels operations in Finland
geir.okland@choice.no
+47 482 72 656