Kotimaisen viikonloppumatkailun suosio lisääntyy – hotellit panostavat kestävään laatuun ja elämyksiin

KÄMP COLLECTION HOTELS 2019-03-03

Viikonloppumatkailu kotimaassa lisääntyy ja laatuun halutaan panostaa, mikä näkyy muun muassa Kämp Collection Hotels -konserniin kuuluvien hotellien viikonlopun käyttöasteiden nousuna vuodesta 2014 lähtien. Paikkakuntakohtaisesti suurimmat markkinat ovat pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere.

Kämp Collection Hotelsin kaikkien hotelleiden viikonloput ovat kasvattaneet suosiotaan jo vuodesta 2014 lähtien. Viikonloppuyöpymisissä korostuvat nimenomaan korkeammat huoneluokat, ja erityisesti pääkaupunkiseudulla yöpymiset ovat kasvaneet viikonloppuisin merkittävästi.

Kasvavana globaalina trendinä on hakea hotelli-, ravintola- tai kulttuurielämyksiä lyhyille lomille omasta kotimaasta tai kotikaupungista ulkomaille tehdyn matkan tai muun hankinnan sijaan: tavara tai lentomatka halutaan korvata kokemuksilla ja laadukkailla palveluilla.

”Staycation-trendi eli lähilomamatkailu on paitsi ilmasto- ja kansantalousteko niin looginen jatke sille, että erilaisten palveluiden kulutus kasvaa kiertotalous-ajattelun myötä. Paikallisten palveluiden käytöllä on myös merkittävä työllisyysvaikutus”, kuvailee ilmiötä Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka.

Staycation-ilmiö näkyy myös siinä, että yhä useammat palveluntarjoajat ovat lähteneet siihen mukaan erilaisilla viikonloppukampanjoilla ja elämyspaketeilla. Joulunaika on yksi suosituimmista juhlakausista. Joulutunnelmaa saatetaan myös hakea usein jo etukäteen vierailemalla kaupungeissa järjestettävillä joulutoreilla tai -konserteissa.

”Luonnollisesti haluamme tarjota asiakkaillemme houkuttavia syitä jäädä loma-aikoina ja viikonloppuisin omaan kotikaupunkiin. Tuotteita halutaan kehittää niin, että myös lähialueen asukkaat hyödyntäisivät monipuolisesti paikallisia matkailu- ja ravintolapalveluita, jatkaa Tarkka.”

 

Ympäristösertifikaatit mittaavat laatua ja kestävyyttä

Staycationin lisäksi hotelliala on jo pitkään tehnyt töitä kestävän hotellimatkailun eteen. Tästä ovat esimerkkinä hotellien kansainväliset ympäristösertifikaatit, kuten Green Key sekä LEED -sertifikaatit.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, joka liittyy muun muassa rakennuksen sijaintipaikan kestävyyteen sekä energian-, veden- ja materiaalien kulutukseen koko elinkaaren aikana. Hotel St. George on Suomen ensimmäinen korkeimman luokituksen saanut LEED Platina sertifioitu hotelli.

Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Kaikki Kämp Collection Hotelsin hotellit ovat Green Key sertifioituja.

”Esimerkiksi kaikissa hotelleissamme on veden virtausta säätävät hanat ja suihkupäät. Suihkujen uusin teknologia mahdollistaa näin ylellisen suihkukokemuksen ekologisesti. Aamiaistarjonnassa pyrimme yhä kasvattamaan lähi- ja luomuruokavalikoimaa. GLO Sellossa ja Artissa henkilökunta huolehtii omasta kaupunkipuutarhasta, mistä saadaan kesällä muun muassa yrttejä ja kukkia ravintolan tarpeisiin”, listaa toimenpiteitä Kämp Collection Hotelsin facility management johtaja Minna Laine.

Hotel Lilla Robertsissa, Hotel Havenin laajennuksessa sekä Hotel St. Georgessa ekologisuus on ollut läsnä jo peruskorjauksesta lähtien. Hotellien valaistukset on toteutettu suurelta osin led-lampuilla, ja kokoustiloihin on asennettu sisäilman hiilidioksidipitoisuuden mukaan automaattisesti säätyvä ilmastointi.

”Pääkaupunkiseudulla on mahtava julkinen liikenne. Kannustamme ja opastamme asiakkaitamme nauttimaan sen hyödyistä. Kesäisin tarjoamme mahdollisuuden lainata polkupyöriä kaupunkiin tutustumiseen tai työasioiden hoitamiseen”, kertoo Laine.

”Halumme myös aktiivisesti lisätä hotellivieraidemme tietoisuutta siitä, että Suomessa on maailman puhtain kraanavesi. Hotel St. Georgessa huonevarusteluun kuuluu veden hapotuslaite, ja samalla jaamme informaatiota puhtaasta kraanavedestä. Tätä palvelua haluamme tulevaisuudessa tarjota muissakin hotelleissamme.”

 

Lisätietoja: Laura Tarkka, toimitusjohtaja, Kämp Collection Hotels, laura.tarkka@kampcollection.com, puh. 040 505 2193.

 

Tutustu KCH Joulukalenteriin 2018:

www.kampcollectionhotels.com/joulukalenteri


Aiheesta muualla:

Helsingin Sanomat
Talouselämä

 

Kämp Collection Hotels

Kämp Collection Hotels (aiemmin Kämp Group) on suomalainen hotellikonserni, johon kuuluu joukko Helsingin maineikkaimpia hotelleja ja ravintoloita sekä Kämp Spa ja St. George Care. Hotelleista kansainvälisesti tunnetuin on vuonna 1887 perustettu legendaarinen Hotel Kämp. Lisäksi Kämp Collection Hotelsiin kuuluvat design-hotelli Klaus K sekä suosittu lifestyle-hotelliketju GLO Hotels, luksushotelli Hotel Haven, elegantti, mutta moderni Hotel Lilla Roberts ja erityisen arvostettu Hotel Fabian. Uusin lisäys hotellivalikoimaan on 2018 keväällä avattu luksushotelli Hotel St. George. Kämp Collection Hotelsissa työskentelee yli 600 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli yli 80 miljoonaa euroa.