Helsingin keskustan vetovoima on huipussaan – legendaarinen Hotel Kämp peruskorjataan ja kaupunki saa ensimmäisen Hobo-hotellinsa

KÄMP COLLECTION HOTELS 2023-03-21

Helsingin hotellimarkkinoita mullistetaan. Pohjoisesplanadin varrella sijaitseva ikoninen maamerkki Hotel Kämp peruskorjataan uuteen loistoon. Samaan aikaan Suomen pääkaupunkiin saapuu punk-hotellikonsepti Hobo Hotel, joka avautuu entisen GLO Hotel Kluuvin tiloihin.


Yksi Pohjoismaiden ikonisimmista ja tunnetuimmista instituutioista, Helsingin Hotel Kämp, on saamassa kasvojenkohotuksen. Suomen ainoa viiden tähden grand hôtel kunnostetaan vastaamaan kansainvälisen luksusasiakassegmentin korkeimpia standardeja. Lopputuloksena on täysin uudistettu hotelli, joka pystyy vastaamaan kasvavaan ylellisten elämysten tarpeeseen Helsingissä.


- Hotel Kämp on kruununjalokivi pohjoismaisessa hotellivalikoimassa. Kuuluisa hotelli on laajalti tunnettu ja arvostettu siitä, että se tarjoaa asiakkailleen vain parhaita, ensiluokkaisia elämyksiä. Nyt on aika tehdä hotellille sen ansaitsema kunnostus, jotta jatkossakin Kämp loistaa ja ylittää vieraidensa odotukset. Suunniteltu peruskorjaus tehdään suurella kunnioituksella rakennuksen historiaa kohtaan, sanoo hotellin omistaja Petter Stordalen.


Hotel Kämpin peruskorjauksen myötä myös sen viereinen hotellirakennus saa uuden elämän. GLO Hotel Kluuvina tunnettu rakennus on pian uuden lifestyle-hotellin, Hobon, koti. Tukholman keskustassa sijaitseva, jo mainetta saanut urbaani hotellikonsepti tunnetaan pyrkimyksestään luopua perinteisistä boutique-hotellien normeista. Hobon lähestymistapa on vähemmän concierge-palveluita ja fine dining -ruokailua, enemmän pop-up -klubeja ja alkuviinejä. Hotellikonseptin ytimessä on paikallisesti inspiroitunut ja kansainvälisesti kuratoitu, täysin uudenlainen hotellielämys.


Kluuvikadun tuleva Hobo Hotel – jossa on 184 hotellihuonetta, aula, ravintola ja baari – remontoidaan kiinteistönä kokonaan. Suunnittelusta vastaa palkittu berliiniläinen Studio Aisslinger, joka luo hotellille ainutlaatuisen tyylin. Tyyli yhdistää kiinteistölle tänä päivänä tyypillisen nykypäivän hyperurbaanin brutalismin, mutta värittää sitä pehmeämpien ja luonnonmukaisten materiaalien kokemuksella. Uuteen hotelliin tulee muun muassa upouusi luova areena, joka on täydellinen yhteisöllisiin kokemuksiin kokouksista ja tapahtumista erilaisiin pop-upeihin ja tavallisesta poikkeaviin työpajoihin.


- Ainutlaatuista Hobo-hotellille on, että se rikkoo perinteisen hotellin mallin. Hotelli on aina beta-tilassa, kehittyy ja muuttuu jatkuvasti kaupungin mukana. Rakennamme yhdessä paikallisen yhteisön ja Studio Aisslingerin kanssa vertaansa vailla olevan hotellin, jonka tavoitteena on tuoda Helsinkiin uusi, eläväinen tila. Hotellin sisarus on avattu Tukholmaan vuonna 2017, ja siitä on tullut suuri menestys lukuisten sitoutuneiden Hobo-ystävien keskuudessa, sanoo Erika Ehrnrooth, Nordic Choice Hotelsin operatiivinen johtaja ja Suomen maajohtaja.


Hotel Kämpin peruskorjauksen ja uuden Hobo Hotel Helsingin rakentamisen lisäksi kiinteistönomistaja Ilmarinen on solminut myös jatkovuokrasopimuksen Nordic Choice Hotelsin kanssa. Sopimus tarkoittaa, että Nordic Choice harjoittaa liiketoimintaa kiinteistöissä vielä vähintään seuraavat 20 vuotta.


- Yhteistyömme Nordic Choice Hotelsin kanssa on kiinteistönomistajan näkökulmasta pitkän tähtäimen työtä, sillä haluamme yhdessä kehittää kiinteistöjä palvelemaan erilaisia sidosryhmiä yhä paremmin tulevina vuosina. Kestävällä kehityksellä on luonnollisesti keskeinen rooli hotelleja remontoitaessa. Molemmat hotellit esimerkiksi liitetään hiilineutraaliin kaukojäähdytykseen, ja lämmöntalteenottolaitteet korvataan nykyaikaisilla ratkaisuilla. Kiinteistön automaatiojärjestelmä toimii myös hotellin tarpeiden mukaan turhaa energiankulutusta välttäen. Toisaalta myös yksityiskohdilla on väliä: materiaalien ja työvaatteiden kierrätykseen panostetaan erityisesti uudella start-up -luontomallilla, kertoo vuokrauspäällikkö Ville Laurila Ilmariselta.


GLO Kluuvin remontointi on jo aloitettu ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Hotel Kämpin peruskorjausta suunnitellaan parhaillaan ja sen odotetaan alkavan vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ja valmistuvan vuoden 2025 loppuun mennessä. GLO Hotel Kluuvin alkuperäistä sulkemista lukuun ottamatta hotellit pysyvät auki koko korjaus- ja rakennusvaiheen ajan.Nordic Choice Hotels on yksi Pohjoismaiden ja Baltian suurimmista hotellitoimijoista 213 hotellin ja 16 000 työntekijän kokonaisuudellaan. Nordic Choice Hotels muodostuu Comfort, Quality ja Clarion Hotel -tuotemerkeistä sekä 39 itsenäisestä hotellista. Kaikilla ketjun hotelleilla on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti.